Juhtúrós krumplival töltött rántott kelkáposzta medvehagyma mártással

2012-03-26

sponsored links


Újra a kedvencem, azaz kelkáposzta. A blogot lassan átnevezhetném a Seafalconné fõzre, mert nekem mostanában se idõm, se erõm nincs a konyhai tevékenységekre.
Hála az égnek, itt a medvehagyma szezon.
Tegnap kint voltunk a kisgyóni erdõben és szedtünk egy kazallal. Csudára örülök!
A recept, amit most kiteszek, azt pénteken készítette az asszonykám.
Volt fõtt krumpli, meg a kisbéri piacon vásárolt csudálatos juhtúró, ez adta neki az ötletet, és az hogy nagyon szeretem a kelkáposztát. Ilyen finomságot tudott kitalálni:
A reszelt fõtt burgonyát jól összedolgozta a juhtúróval. A kelkáposztaleveleket öt percig forró vízben blansírozta, majd megtöltötte a keverékkel. Bepanírozta, és kirántotta.
A képen a köret hozzá kuszkusz, ezt egyszerûen sós vízben fõzöd meg, és kész.

A mártást medvehagymából készítette. Az valami ...

Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/blogspot/Rbhk...

sponsored links

Keres?s