Juhtúrós keksz
sponsored links
Mostanában ez a kedvenc reggelim. Egymás után háromszor sütöttem újra két hét alatt. A recept azt írja, sokáig eláll, ám ezt nem tudom sem erõsíteni, sem cáfolni. Nálunk 2-3 nap alatt elfogyott, ez pedig nem sok idõ. :)
Juhtúrós keksz |
Hozzávalók:
15 dkg (mangalica)zsír
50 dkg liszt
20 dkg juhtúró
1 púpos kávéskanál só
tejföl
Az elsõ négy hozzávalót és annyi tejfölt, amennyivel jól nyújtható tésztát kapok, összegyúrom. Vékonyra nyújtom hatszor, aztán négyzet vagy téglalap alakúra vágom. Most 3x6 cm-es formára szeltem derelyevágóval, és minden darab tetejére vágtam keresztben két vonalat. 20 darab keksz lett belõle, ha kisebbre vágom, több lesz.
Elõmelegített sütõben, 180 fokon 20-30 perc alatt készre sütöm.
Teával, kakaóval kitûnõ reggeli vagy uzsonna. Folpackba csomagolva sokáig eláll.
A recept Vízvári Mariska szakácskönyvébõl való.