Juhtúrós kapros tészta
sponsored links
Imádom az olasz tésztákat,mert nagyon gyorsan kifõzhetõek. Elõnye hogy nem kell leöblíteni õket és a tészta így teljesen átszívja a szószt. A juhtúrós kapros tészta kb. 20 perc alatt elkészíthetõ és sokkal finomabb mint a hagyományos magyar tésztákból készítenénk. Próbáljátok ki!
Hozzávalók:
25 dkg csavart olasz tészta
20 dkg juhtúró
10 dkg füstölt szalonna
1 csokor kapor
2 dl tejföl
1 kávéskanál só
Elkészítése:
A tésztát sós vízben kifõzzük, leszûrjük, és a kiolvasztott füstölt szalonna zsírján átforgatjuk.Ráöntjük a tejföllel, finomra vágott kaporral összekevert juhtúrókeveréket. Még egyszer átpirítjuk és szalonnatepertõvel megszórva tálaljuk.
Hogyan fõzzük ki az olasz száraztésztákat?
Durva sóval ízesített forrásban lévõ vízben fõzzük ki õket,de nem fõzzük szét! - hanem ?al dente?, azaz fogkeményre fõzzük. Ez típustól függõen nagyjából 5-10 perc. Ezután leszûrjük de nem öblítjük le se hideg se meleg vízzel csak úgy hagyjuk,majd az elkészített szósszal összekeverjük. 5-8 percig kevergetjük amíg a tészta minden oldala fel nem veszi a szószt,majd csak ezután tálaljuk.
Olaszok csak annyi tésztát készítenek el ,amit azonnal el is fogyasztanak.
Õk esküsznek arra hogy a tészta csak frissen jó.