Juhtúrós-csírás pirítós
sponsored links
Hozzávalók:
- 25 dkg mascarpone
- 12,5 dkg juhtúró
- só
- frissen õrölt tarka bors
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál méz
- 1 (bio)narancs
- 4-5 mentalevél
- pirítósszeletek
- 5-6 dkg retekcsíra
- A mascarponét eldolgoztam a villával áttört juhtúróval, fûszereztem sóval és borssal.
- Ízesítettem a zúzott fokhagymával, a mézzel, a narancs reszelt héjával és kifacsart levével, az apróra vágott mentával, és egynemûvé kevertem.
- Kb. 2 órára hûtõbe tettem.
- Pirítósra kenve, csírával meghintve fogyasztottuk.
Fincsi csíra most is a Biohálótól, a receptet pedig megtaláljátok a Kifõztük gasztromagazin májusi számában.