Juhtúrós-csalános spaghetti
sponsored links
Még mindig csalán... Igyekszem minél többféleképpen felhasználni a konyhában ezt az egészséges tavaszi zöldet, hiszen igazán csak ilyenkor, zsengén finom. Most egy igazán rusztikus ebéd lett belõle baconnel, juhtúróval, még egy kevés, szintén az erdõszélén szedett vadsnidling is került bele (medvehagyma sajnos nem terem errefelé, át kellene kirándulni a túlpartra gyûjteni egy jó adagot, amíg van). A csalánt most is salátaboglárkával együtt szedtem, de csak csalánnal is kitûnõ, jellegében hasolnít a leveles spenóttal készült fogásokra, de a csalán íze más, zöldebb, vadabb. Ha a csalán leszedésére fordított idõt nem számoljuk, 10 perces ebéd, elkészül az egész, amíg megfõ a tészta.
Hozzávalók (2 adag):
fél csomag spaghetti, 5 dkg juhtúró, 1 doboz tejföl, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg baconszalonna, 2-3 ...