Juhtúrós-chilis-mákos falatkák
sponsored links
Nem is tudom, minek nevezzem, az eredeti receptben kekszként szerepelt, de ez nagyon puha, pogácsaszerû tésztájú, a tesztcsapat le is ?pogácsázta?, bár ennek a tésztája pikk-pakk összegyúrható és már süthetõ is.
Ez volt elsõ találkozásom a juhtúróval, azt hiszem, elõtte még soha nem ettem. De jelentem, összebarátkoztunk!
És a túró a chilinek is barátja, bár az enyémben inkább csak utólag lehetett érezni enyhén a csípõsséget, de aki bírja és szereti, ne sajnálja belõle
Hozzávalók:
20 dkg juhtúró
20 dkg vaj
20-25 dkg liszt
kb 5 dkg darálatlan mák (hát, az enyém meg volt darálva, így az ment bele)
só
chili
esetleg a tetejére szezámmag, lenmag
Elkészítés:
A juhtúrót, lisztet és vajat és sót gyúrjuk össze. Ezután mehet hozzá a mák.
Ha túl lágy lenne a tészta, 25 dkg lisztnél ne tegyünk bele többet, inkább kicsit rakjuk hûtõbe, így nyújthatóvá válik a tészta.
Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtuk, kiszaggatjuk vagy négyzetekre vágjuk.
Itt meg lehet kenni tojással a tetejét és megszórni magokkal.
180 °C-ra elõmelegített sütõbe tesszük sütõpapíros tepsiben és 10-12 perc alatt kisütjük.
Konyhalál Facebook oldal: itt!
Forrás: http://jokaja.hu/chilis-makos-keksz/#more-6342
Hasonló bejegyzések:
Juhtúrós-tökmaglisztes táska
Színes csíkos keksz ?tökegyszerûen?
Pink csíkos baumkuchen ? vagy valami olyasmi
Mákos cupcake gesztenyés-banános krémmel
Sárgabarackos-csíkos kekszes krémes