Juhsajtos töltött padlizsán csípõs paradicsommártással

2012-09-03

sponsored links


Felkarikázva, 200C fokos sütõben megsütve, fokhagymás-joghurtos-tahinis öntettel meglocsolva, pirított fenyõmaggal megszórva. Ugyanez, csak gránátalmasziruppal és sok frissen aprított petrezselyemmel, mentával és durvára vágott pirított dióval. Puhára sütve, villával összenyomkodva, fûszeres: pirospaprikás, római köményes olajjal, rengeteg friss korianderrel és petrezselyemmel keverve. Meleg püréként, némi besammellel és parmezánnal dúsítva (rajta fûszeres bárányraguval). Szecsuániborsos, fokhagymás-gyömbéres-chilis-szójaszószos-szezámolajos öntettel összeforgatva (tetején friss koriander, pirított mogyoró). Hosszában vékonyra szeletelve, csípõs diótöltelékkel feltekerve. Nagyobb darabokban, báránnyal felváltva nyársra húzva, faszénen grillezve. Kisütve, paradicsommal, mozzarrellával, parmezánnal besütve. Hagyományosan, megsütve, pépesítve, fokhagymával. Juhsajtos-kenyérmorzsával töltve, csípõs paradicsommártással. Jön a padlizsánszezon!

Juhsajtos töltött padlizsán csípõs paradicsommártással
Hozzávalók (2-4 adag)

2 kisebb padlizsán (50 dkg)
1/2 dl olívaolaj
4 gerezd fokhagyma, finomra aprítva ...

Folytats a blogon ... chiliesvanilia.blogspot.com/2012/09/j...

sponsored links

Keres?s