JUHARSZIRUPOS-TURBOLYÁS NYÚL COCOTTE-BAN
sponsored links
A bœuf bourguignon és a pulyka ossobuco után ismét egy otthon illatát és ízét magában foglaló sütõben lassú tûzön készülõ étel készült, ezúttal nyúlhúsból. Érdekes, hogy kevés nyúlból készült étel kerül az asztalra, pedig érdemes lenne odafigyelni a nagyobb fogyasztására.
A nyúlhús magas fehérjében és esszenciális aminosavakban, ellenben alacsony zsír-, koleszterin- és nátriumtartalommal bír. A gyerekek hozzátáplálásakor például elsõként bevezethetõ hús, a fogyókúrázóknak, szív- és érrendszeri betegségben szenvedõk számára is remek választás. Alacsony nátriumtartalma miatt a magas vérnyomásban szenvedõk is nyugodtan fogyaszthatják.
HOZZÁVALÓK
kb 750 gramm nyúlhús (vese és máj is)
100 gramm füstölt kockázott bacon
1 vékonyabb szál póréhagyma
2 db nagyobb gomba
2 db fehérrépa
1 szál rozmaring
10-12 szál turbolya
500 ml zöldségalaplé ...