JOLLOF RIZS

2012-12-27

sponsored links



A nagy karácsonyi sütés-fõzés keretén belül készítettem ezt a köretet. A képen szereplõ bárányra most nem szeretnék külön kitérni, a recept megtalálható itt. Annyit változtattam mindössze  hogy rosé helyett vörösborral készült, illetve a húst pácolás elõtt bedörzsöltem õrölt korianderrel és köménnyel. Köretnek egy nigériai specialitást készítettem, aki kedveli a fûszeresebb ízeket annak bátran ajánlom.

JOLLOF RIZS

1 nagyobb vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
ujjnyi gyömbér
1 kk pirospaprika
1 kk cayenne bors
1 kk currypor
3 ág friss kakukkfû vagy 1kk. szárított
3-4 babérlevél
3 nagy hámozott paradicsom
1 zöldpaprika
1 csésze basmati rizs ( érdemes jó minõségû rizst használni  különben ragadós lesz )
olíaolaj
só, bors

A felaprított hagymát és reszelt gyömbért egy kevés olajon megfuttatom, hozzáadom a tört fokhagymát. Vigyázok hogy ne égjen meg. Beleteszem a fûszereket, az apróra vágott paprikát, paradicsomot és sûrû ragut fõzök belõle.
A rizst a kész raguba keverem és annyi forró vizet öntök rá amennyi bõven ellepi. ( Körülbelül a rizs mennyiségének a másfélszeresét. ) Sózom, borsozom.
Szorosan lefedem és nagyon kis lángon 10 percig párolom, majd a tüzet elzárva további 10 percig pihentetem. Ezalatt a rizs felszívja a nedvességet és szépen megpuhul.

Villával picit átkeverem, zöldsalátával  és a báránycsülökkel  tálalom.

Pazar, különleges, fûszeres étel.



Folytats a blogon ... neguilla.blogspot.com/2012/12/jollof-...

sponsored links

Keres?s