Jojó fánk
sponsored links
A húsvéti menü, mint mindig az utolsó héten is változott, de ünnep elõtt néhány nappal már tudtuk, hogy milyen finomságokkal fogunk készülni. Régi, bevált ételek, de egy-két újdonság is került az asztalra. Édesanyám gyakran emlegeti, egyik kedvenc süteményét, a jojófánkot, amit gyerekkorában minden cukrászdában lehetett kapni és elmondása szerint nagyon finom volt. Igazán kíváncsivá tett, hogy milyen lehet ez a sütemény és mivel soha nem kóstoltam, ideje volt végre megsütni.:)
A jojófánkban én sem csalódtam, nagyon finom, krémes, puha és dekoratív sütemény. Az idõvel viszont fontos számolnunk, egy napig pihen a tészta és még egy napig a megtöltött fánkokat hagyni kell puhulni. A képviselõfánkhoz hasonlóan, vaníliakrém helyett gyümölcskrémmel is el tudnám képzelni.
Jojófánk
Hozzávalók:
Tészta:
5 tojás
20 dkg porcukor
22 dkg + 30 dkg dkg liszt
1 csomag szalakáli
Krém: ...