Joghurtos-túrós rebarbara pohárkrém.
sponsored links
Én nagyon szeretem a rebarbarának a kissé savanykás ízét, így ki is használom, és minél többféleképpen elkészítem, ameddig fel lehet használni. (ha jól emlékszem, akkor június közepéig...) A kertben óriásira nõtt a rebarbarabokor, de sütni most nem volt kedvem, hogy belecsempésszem, így egy egyszerû pohárkrémet dobtam össze, ebéd utáni desszertnek. A rebarbarát elkészíthetjük elõre, viszont a pohárba csakis tálalás elõtt rétegezzük, mert különben a ropogós keksz állás közben felpuhul, és az édesítõvel készült túrós-joghurtkrémnek sem tesz jót, ha sokáig áll.
Hozzávalók 2 db nagyobb kehelyhez:
6-7 szál rebarbara
3 ek méz
3 ek xilit
1 tk vaníliaaroma
1 kk õrölt fahéj
20 dkg túró
1 db Danone citromízû joghurt (125 g)
1/2 citrom reszelt héja
1 tk kukoricakeményítõ (gluténmentes)
0,5 dl víz
7 db zabkeksz (Gyõri Édes)
A rebarbara szárról húzzuk le a külsõ, vékony hártyás részt, majd daraboljuk fel.
A mézet hevítsük fel, majd adjuk hozzá a feldarabolt rebarbarát. Szórjuk meg egy evõkanál xilittel, az õrölt fahéjjal, majd pároljuk 2-3 percig.
A kukoricakeményítõt keverjük simára a vízzel, majd adjuk hozzá a rebarbarához, és kevergetve sûrítsük be. Ezután tegyük félre, és hûtsük ki teljesen.
A túrót villával törjük össze, majd adjuk hozzá a joghurtot, a maradék xilitet, a reszelt citromhéjat, a vaníliaaromát, és keverjük simára. (ízlés szerint édesebbre is csinálhatjuk)
3-3 db zabkekszet morzsoljunk bele a kelyhekbe, és elõször kanalazzuk rá a teljesen kihûlt rebarbarát, majd a joghurtos-túrókrémet is. Ezután morzsoljuk rá a maradék zabkekszet.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik, és felpuhul.