Joghurtos sült csirke paradicsommal

2017-08-08

sponsored links



Hozzávalók: 

  • 1,5 kg csirkehús: alsócomb, felsõcomb, és szárny
  • 6 paradicsom
  • 2 zöldhagyma
  • 1 kisebb padlizsán
  • 3 cikk fokhagyma
  • zsálya, oregánó
  • 18 dkg joghurt
  • 1 citrom
  • 5 cm gyömbérgyökér
  • 2 evõkanál olaj
  • 2 teáskanál koriander mag
  • 0,5 teásknál szegfûszeg
  • 0,5 teáskanál csilipehely
  • só, õrölt bors

Elkészítése:

  1. A szegfûszeget, meg a koriandert egy mozsárban összezúzzuk.
  2. Hozzáadjuk a fokhagymát, egy fél citrom reszelt héját, a reszelt gyömbért, meg a csilit, és alaposan összedolgozzuk.
  3. A joghurthoz kavarjuk.
  4. A megmosott húst belekavarjuk a fûszeres joghurtba.
  5. Egy tûzálló tál aljára karikára cvágott zöldhagymát szórunk.
  6. Belerakjuk a csirkét.
  7. A padlizsánt, meg a paradicsomot megmossuk, karikára vágjuk és a tálba helyezzük. Megszórjuk zöldfûszerekkel.
  8. 200 fokos sütõben pirosra sütjük (kb 1 óra).
Tipp: Még finomabb, ha elõtte egy nappal, vagy akár két órával a húst hagyjuk a joghurtban pácolódni.

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2017/08/joghur...

sponsored links

Keres?s