Joghurtos savanyú uborkás gombócleves
sponsored links
A savanyú íz áll hozzám a legközelebb, ilyen hidegben meg aztán végképp átállok rá. Sajnos savanyú káposztám egyelõre csak anyukámnál van, így valami mást kellett kitalálnom. Egyszer rég, kész sokkot kaptam, amikor anyukám egyik Dolgozó Nõ címû magazinjában (lehet, hogy örököltem a magazinmániám?) láttam egy receptet. Akkor elképzelni sem tudtam, hogy lehet savanyú uborkából levest fõzni, de úgy látszik, hogy épp emiatt ragadt meg bennem annyira a leves. Ma, mikor azon gondolkodtam, milyen levest is fõzzek, mire jönnek a gyerekek, egyben savanyú után áhítoztam, hirtelen eszembe jutott a régi recept. két dologra emlékeztem belõle, a savanyú uborkára és a krumplira. A többi hozzávalót már ki kellett egészíteni. Egy kicsit aggódtam, hogy fogadják majd a csibék, de nem várt sikert aratott. Volt egy nagyon édes jelenet is. Veronikám berobog, éhesen, és nekiveselkedik a levesnek. Eközben épp rám csörög anyukám, kislány felkapja a telefont. Anyukám kérdezi tõle, mit csinál, mire õ: eszik. Anyukám: és mit? Mire a kislány rám néz, és azt mondja: - Azt nem tudom, de nagyon finom! :-))
A leves savanykás, de nem savanyú, a joghurt pedig olyan selymessé teszi, hogy öröm kanalazni. Érdekes, hogy azt vártam, hogy hûtõ hatású lesz, de nem az! Ahogy jobban belegondoltam, végül is érthetõ, hiszen igaz, hogy a joghurt és a ...