Joghurtos riegel
sponsored links
Amikor elkezdtem egy kicsit az egészségesebb, kevert lisztekbõl készült péksütik iránt érdeklõdni, Ildikó felhívta a figyelmemet erre a finomságra. Sajnos nem volt a receptjében szereplõ szõlõmag õrleményem, ezt teljes kiõrlésû rozsliszttel helyettesítettem. Nagyon egyszerûen elkészíthetõ, puha pékárú, ami remek szendvics alapanyag. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók 6 db riegelhez:
Öregtésztához:
*100 g búzaliszt
*2 dkg friss élesztõ
*80 ml langyos víz
Tésztához:
*az összes öregtészta
*200 g búzaliszt
*50 g TK tönkölybúzaliszt
*50 g TK rozsliszt
*1 tk só
*2 ek olaj
*1 dkg friss élesztõ
*70 g joghurt
*90 ml langyos víz
Tetejére:
*2 tk lenmag
*2 tk szezámmag
Este elkészítjük az öregtésztát. A langyos vízbe morzsoljuk az élesztõt, elkeverjük és a liszttel jól összekeverjük.
Lefedve a konyhapulton hagyjuk pihenni.
Lefedve a konyhapulton hagyjuk pihenni.
Másnap egy tálban a tészta hozzávalóit az összes öregtésztával alaposan összedolgozzuk, kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 órát kelesztjük.
Lisztezett felületen téglalap alakúra, kb. 2 cm vastagra elnyújtjuk.
6 részre vágjuk.
Sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük vízzel, megszórjuk a magokkal.
Hagyjuk 30 percet kelni. Közben elõmelegítjük a sütõt. Lespricceljük vízzel a péksütiket.
Sütõpapírral bélelt tepsibe fektetjük. Lekenjük vízzel, megszórjuk a magokkal.
Hagyjuk 30 percet kelni. Közben elõmelegítjük a sütõt. Lespricceljük vízzel a péksütiket.
180 fokon hõlégkeveréssel 25 perc alatt megsütjük.
Rácson hagyjuk kihûlni.