Joghurtos palacsinta fahéjas sült gyümölcsökkel
sponsored links
A 15 hónapos Dorottya imádta, na és persze mi is. A palacsinta Mautner Zsófiék receptje alapján készült, némi kis módosítással, ahogy az már megszokott tõlem. A gyümölcs pedig elég gyakran fordul elõ nálunk ilyen formában, Dorottya nagyon kedveli ha megsütöm egy kicsit és megszórom fahéjjal, legyen az alma, meggy, szilva, barack, körte...
Hozzávalók:
- 450 ml natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 evõkanál kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 evõkanál citromlé
- 1 kávéskanál sütõpor
- csipetnyi só
+ olaj a sütéshez
Egy tálban sima masszává keverjük a joghurtot, tojást, cukrot, lisztet, citromlevet, sütõport és a csipetnyi sót. Körülbelül negyed órát pihentetjük a tésztát, ez után egy serpenyõben 2 evõkanál olajat forrósítunk. A tésztából evõkanálnyi adagokat helyezünk a serpenyõbe (nekem 3 ilyen adag fér el egyszerre kényelmesen a palacsintasütõmben) és lefedve körülbelül 3 percig sütjük, vagyis amíg az alja megpirul, teteje pedig megdermed. Megfordítjuk a mini palacsintákat és a másik felüket is pirosra sütjük. A kész palacsintákat papírtörlõvel bélelt tálra szedjük. Kisütjük az összes tésztát, az olajat idõnként pótoljuk.
A sült gyümölcshöz:
- 2 nagyobb alma
- 8-10 szem szilva
- fahéj
- 1 evõkanálnyi olvasztott vaj
Az almákat meghámoztam, gerezdekre vágtam, magházukat eltávolítottam, majd kicsire daraboltam. A szilvát kimagoztam, negyedekre vágtam. Egy sütõtálat kibéleltem sütõpapírral, beletettem a gyümölcsöt, meglocsoltam az olvasztott vajjal és megszórtam fahéjjal. Jól összeforgattam és 200 fokra elõmelegített sütõbe tettem. Körülbelül negyed óráig sütöttem.
Így, hogy a kislányom is kapott belõle, langyosra hûtöttem a gyümölcsöt és a palacsintát is tálalás elõtt. De frissen, forrón is nagyon finom!
Hozzávalók:
- 450 ml natúr joghurt
- 1 tojás
- 1 evõkanál kristálycukor
- 12 dkg liszt
- 1 evõkanál citromlé
- 1 kávéskanál sütõpor
- csipetnyi só
+ olaj a sütéshez
Egy tálban sima masszává keverjük a joghurtot, tojást, cukrot, lisztet, citromlevet, sütõport és a csipetnyi sót. Körülbelül negyed órát pihentetjük a tésztát, ez után egy serpenyõben 2 evõkanál olajat forrósítunk. A tésztából evõkanálnyi adagokat helyezünk a serpenyõbe (nekem 3 ilyen adag fér el egyszerre kényelmesen a palacsintasütõmben) és lefedve körülbelül 3 percig sütjük, vagyis amíg az alja megpirul, teteje pedig megdermed. Megfordítjuk a mini palacsintákat és a másik felüket is pirosra sütjük. A kész palacsintákat papírtörlõvel bélelt tálra szedjük. Kisütjük az összes tésztát, az olajat idõnként pótoljuk.
A sült gyümölcshöz:
- 2 nagyobb alma
- 8-10 szem szilva
- fahéj
- 1 evõkanálnyi olvasztott vaj
Az almákat meghámoztam, gerezdekre vágtam, magházukat eltávolítottam, majd kicsire daraboltam. A szilvát kimagoztam, negyedekre vágtam. Egy sütõtálat kibéleltem sütõpapírral, beletettem a gyümölcsöt, meglocsoltam az olvasztott vajjal és megszórtam fahéjjal. Jól összeforgattam és 200 fokra elõmelegített sütõbe tettem. Körülbelül negyed óráig sütöttem.
Így, hogy a kislányom is kapott belõle, langyosra hûtöttem a gyümölcsöt és a palacsintát is tálalás elõtt. De frissen, forrón is nagyon finom!