Joghurtos padlizsánsaláta
sponsored links
Talán nem blogba való recept, hiszen annyira egyszerû. Mégis, felteszem, hátha más is kínlódott néha a padlizsán sütésével. Hogyan lesz igazán finom? Van egy török büfé, ahonnan munkaidõben néha rendelek falafelt és padlizsánsalátát. Egyszer kértem, hogy árulja el a padlizsánsaláta receptjét, de azt mondta, titkos. Hát ezért örülök, hogy végül mégis sikerült kikísérleteznem. Így nem lesz rágós, nem lesz szivacsos, hanem szájban olvadó, puha, krémes padlizsánkockákat kapunk, amibõl a saláta nagyon finom. A titka annyi, hogy a padlizsánt felkockázás után, besózva állni kell hagyni legalább fél órát, utána leöblíteni és megszárítani. Kókuszolajban (vagy más zsiradékban) kis adagokban megsütni.
Görög natúr (vagy Aktivia natúr) joghurtba egy-két gerezd fokhagymát nyomni és ebbe szedni még forrón a ...