Joghurtos, málnazselés szívecskék
sponsored links
Idén is elérkezett a Valentin-nap és én ma ezzel a nagyon egyszerû, de ízletes desszerttel emlékezem meg errõl az alkalomról. Mint már többször is leírtam itt a blog hasábjain, számomra nincs nagy jelentõsége ennek az ünnepnek, - sõt számomra ez a nap inkább szomorkás, mint örömteli, mert ezen a napon ment el közülünk valaki, akit én nagyon szerettem, tiszteltem ... - de gasztrobloggeri minõségemben azért minden évben késztetést érzek, hogy készítsek erre a napra valamit. Visszatérve a desszertre, az ötletet a gyümölcsös joghurthasáb receptje adta, csak most nem friss gyümölcs, hanem élénk színû, fanyarkás málnalekvár lett a selymes joghurtos krém kísérõje. Sütés nélküli, könnyed desszert, amit akár pohárba is rétegezhetünk.
Joghurtos, málnazselés szívecskék
Hozzávalók:
- 1 nagy pohár (400 gr) görög joghurt (Bakoma)
- 2 dl habtejszín
- 6-8 ek porcukor (vagy ízlés szerint)
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 tasak (3x20gr) Dr Oetker expressz zselatin fix por
töltelék:
- 4-5 ek málnalekvár
- 1 csapott kk. zselatinpor
Elkészítés:
- Egy kisebb tepsit vagy sütõformát kibélelünk átlátszó fóliával úgy hogy az teljesen befedje.
- A joghurtot, tejszínt (nem kell felverni), cukrokat egy nagy tálba öntjük, jól összekeverjük, majd a zselatin fixeket is hozzáöntjük, jól elkeverjük benne.
- A joghurtos-tejszínes keveréket beleöntjük a kibélelt formába, egyenletesen elsimítjuk,
- Hûtõbe tesszük legalább 3 óra hosszára, de még jobb, ha egy éjszakára.
- A megdermedt masszát kiborítjuk, lehúzzuk róla a fóliát, nagyobb szív lakú kiszúróval kiszúrjuk.
- Egy kisebb szív alakú kiszúróval a közepét is kiszúrjuk úgy, hogy az alját ne vágjuk át, maradjon alul egy vékony joghurtos réteg, hogy ne folyjon ki a lekvár.
- A lekvárt pici vízzel higítjuk, tûzre téve összeforraljuk 1 csapott kávéskanálnyi zselatinporral.
- Ha kicsit kihûlt, megtöltjük vele a joghurtos szívecskék közepét, hûtõbe visszatesszük dermedésig.