Joghurtos Meyer citromfagyi rozmaringos brownie-val

2012-02-21

sponsored links


Hej, de nehezen akart megszületni ez a bejegyzés. Gondolom, nem nagyon akad a gasztroblog olvasók között olyan, aki ne hallott volna a Meyer citromról. Amikor januárban megjelenik nálunk, a facebookon futótûzként terjed, hogy éppen hol az aktuális lelõhely. Rendszerint bele van keverve a hagyományos citromok közé. Mindig szidom a bosnyák téri piacot, de most le a kalappal, nagyon sok standon ott mosolygott ez a félig citrom, félig mandarin különlegesség. Jól be is vásároltam belõle, még mindig tele a hûtõ egyik fiókja :). Isteni fagyit csináltam belõle, szerintem nem is ettem még ennél finomabb sk. fagyit.Vagy ezt már mondtam máskor is? :)). A jól bevált sûrített tej, görög joghurt és tejszín hármas volt az alapja. Különben is a tél a legalkalmasabb évszak a fagyi gyártáshoz, mert a teraszon a mínuszban nem olvad ki a fagyigép tálja és végtelen mennyiséget le lehet gyártani újrafagyasztás nélkül. :))))))

 De nagyon kellett mellé még valami. Például egy jóóóó csokis, kívül ropogós, belül ragacsos brownie. Na, itt kezdõdtek a bajok. A bolondbiztos amerikai sütibe beletört a bicskám. Hétszer, igen nem tévedés, 7x gyártottam le a brownie-t, mire olyan lett, amilyet szerettem volna. A család brownie mérgezésben szenvedett. :) Nem kell megijedni, fél adagokkal kísérletezgettem. :))) Az elsõ a kedvenc, bombabiztos édességes oldalról volt. Állagra kitûnõ, de fogfájdítóan édes volt, rengeteg cukor volt benne, nem is bírtam megenni. Néztem az amerikai oldalakat, ott még több cukrot írtak a receptek. Felütöttem az istennõ sütis könyvét, 280 g liszthez fél kiló!!! cukrot írt. Na neee!!! Kutattam tovább. Találtam kevésbé cukros verziót, de az meg nem volt belül ragacsos, kívül ropogós. Inkább a mosogatószivacséra hasonlított az állaga. Az egyik  ovis kislány anyukája Stahl Judit-féle olajjal készültre esküszik, mások meg szidták ezt a verziót. A nagy Õ végül egy hibrid lett: van benne vaj is, olaj is, magas kakaótartalmú csoki, nem vészesen sok cukor és egy kiskanál rozmaring, meg egy kevéske tejszín, hogy biztosan ragacsos maradjon a közepe. Apropó, próbáltátok már együtt a csokit és a rozmaringot? ;)

Na, jöjjenek végre a receptek!

Fagyi: ...

Folytats a blogon ... narancslekvar.blogspot.com/2012/02/jo...

sponsored links

Keres?s