Joghurtos-meggyes, csokis kocka
sponsored links
Amíg van meggy addig ki kell használni az alkalmat és készítsünk meggyes finomságokat. Jó tömény csokis piskótára kentem vékonyan egy savanykás joghurtos-meggyes krémet, amit akár eltudok képzelni bármilyen erdei gyümölccsel is.
Joghurtos-meggyes, csokis kocka
Hozzávalók (25x25cm-es torta formához):
Csokis tésztához:
100 g tk. tönköly búza liszt
50 g fehér liszt
150 g étcsokoládé (min. 60%-os)
25 g holland kakaópor
50 g vaj
1 tk. sütõpor
100 g cukor
2 tojás
1 dl tej
1 ek. olaj
Joghurtos-meggyes krémhez:
500 g magozott meggy
2 ek. cukor
1 kk. fahéj
1 ek. étkezési keményítõ
250 g mascarpone
250 g görög joghurt
1 csomag dr. Oetker zselatinfix
Elkészítés:
A vajat és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
A csokoládét olvasszuk fel vízgõz felett, majd miután felolvadt keverjük el benne az olajat és a tejet, majd öntsük a vajas keverékhez.
A liszteket mérjük ki egy tálba, hozzá a kakaóport és a sütõport, ezután ezt az egészet adjuk hozzá a nedves alapanyaghoz.
Kivajazott tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd elõmelegített 180°C-os sütõbe 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tûpróbát a biztonság kedvéért, de vigyázzunk ne szárítsuk ki!
A krémhez a meggyet fõzzük fel a cukorral és a fahéjjal. Miután felforrt rotyogtassuk még egy pár percig, ezután vegyünk le a levébõl pár kanállal, keverjük el benne a keményítõt és ezzel sûrítsük be. Tegyük félre amíg kihûl. A mascarponé és a joghurt hozzáadásával vagy márványosra, vagy sima egyszínûre keverhetjük.
Ha márványosat szeretnénk, akkor a zselatinfixet a kikevert joghurt-mascarpone alaphoz adjuk, ha meg egyszínûre, akkor mehet a legvégén.
A kihûlt tésztára kenjük egyenletesen és hûtõbe tesszük tálalásig. Legalább 3-4 órával hamarabb legyen már kész.
Hozzávalók (25x25cm-es torta formához):
Csokis tésztához:
100 g tk. tönköly búza liszt
50 g fehér liszt
150 g étcsokoládé (min. 60%-os)
25 g holland kakaópor
50 g vaj
1 tk. sütõpor
100 g cukor
2 tojás
1 dl tej
1 ek. olaj
Joghurtos-meggyes krémhez:
500 g magozott meggy
2 ek. cukor
1 kk. fahéj
1 ek. étkezési keményítõ
250 g mascarpone
250 g görög joghurt
1 csomag dr. Oetker zselatinfix
Elkészítés:
A vajat és a cukrot keverjük habosra, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat.
A csokoládét olvasszuk fel vízgõz felett, majd miután felolvadt keverjük el benne az olajat és a tejet, majd öntsük a vajas keverékhez.
A liszteket mérjük ki egy tálba, hozzá a kakaóport és a sütõport, ezután ezt az egészet adjuk hozzá a nedves alapanyaghoz.
Kivajazott tepsibe egyenletesen elsimítjuk, majd elõmelegített 180°C-os sütõbe 30-35 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tûpróbát a biztonság kedvéért, de vigyázzunk ne szárítsuk ki!
A krémhez a meggyet fõzzük fel a cukorral és a fahéjjal. Miután felforrt rotyogtassuk még egy pár percig, ezután vegyünk le a levébõl pár kanállal, keverjük el benne a keményítõt és ezzel sûrítsük be. Tegyük félre amíg kihûl. A mascarponé és a joghurt hozzáadásával vagy márványosra, vagy sima egyszínûre keverhetjük.
Ha márványosat szeretnénk, akkor a zselatinfixet a kikevert joghurt-mascarpone alaphoz adjuk, ha meg egyszínûre, akkor mehet a legvégén.
A kihûlt tésztára kenjük egyenletesen és hûtõbe tesszük tálalásig. Legalább 3-4 órával hamarabb legyen már kész.