Joghurtos krumplifõzelék nyári almával
sponsored links
Az van, hogy ezt a fõzeléket a férj agyalta ki. És bár ,magát szürke eminenciásként aposztrofálva, a háttérben kívánt maradni, én meg nem tudom tartani a lepcses számat. Szóval, õ találta ki, hogy mi legyen benne. Én meg megfõztem. Persze menet közben partizánkodtam, mert muszáj volt.
Elõkészítés: 10 perc
Fõzési idõ: kb. 20 perc
Hozzávalók:
kb. 80 dkg újkrumpli
2 ? 3 db korai nyári alma
3 ? 4 db babérlevél
4 db szegfûszeg
2 gerezd fokhagyma egészben
2 szál újhagyma
1 kis doboz joghurt
1 ek. méz (ha kell, mehet bele még)
2 ek. mustár
1 csapott tk. citrombors (fekete borssal is jó)
víz
2 ? 3 tk. só (ez ízlés kérdése)
Megpucoltam a krumplikat, az újhagymát és a fokhagymát is. A krumplikat nagyobb, viszonylag egyforma darabokra vágtam. Nagyobb lábasba tettem a fokhagymákkal és az újhagymákkal. Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. Sóztam, borsoztam, fûszereztem a babérlevéllel és a szegfûborssal. Feltettem fõni. Amikor a krumpli majdnem puha volt, meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam a nyári almát. A krumplihoz adtam.
A joghurtot elkevertem a mustárral és a mézzel. Egy nagy csipet citromborsot is tettem bele.
Amikor a krumpli megfõtt, az 1/4-ét kiszedtem, a fokhagymákkal, jó pár almadarabbal és az újhagymákkal együtt, a mustáros mézes joghurtba és kevés fõzõlével együtt, botmixerrel simára turmixoltam. Ezzel sûrítettem be a fõzeléket. Egyszer átforraltam, fûszereztem még kevés sóval. Házi jellegû sült grill kolbásszal ettük.
Tepsis csirke almával
Sáfrányos ? mustáros krumplifõzelék szárított paradicsommal
Saláta? Fõzeléknek? Fúúúúúúúúj!
Szezonzáró zöldborsófõzelék borsikafûvel (önmagával sûrítve)
Elõkészítés: 10 perc
Fõzési idõ: kb. 20 perc
Hozzávalók:
kb. 80 dkg újkrumpli
2 ? 3 db korai nyári alma
3 ? 4 db babérlevél
4 db szegfûszeg
2 gerezd fokhagyma egészben
2 szál újhagyma
1 kis doboz joghurt
1 ek. méz (ha kell, mehet bele még)
2 ek. mustár
1 csapott tk. citrombors (fekete borssal is jó)
víz
2 ? 3 tk. só (ez ízlés kérdése)
Megpucoltam a krumplikat, az újhagymát és a fokhagymát is. A krumplikat nagyobb, viszonylag egyforma darabokra vágtam. Nagyobb lábasba tettem a fokhagymákkal és az újhagymákkal. Felöntöttem annyi vízzel, ami éppen ellepte. Sóztam, borsoztam, fûszereztem a babérlevéllel és a szegfûborssal. Feltettem fõni. Amikor a krumpli majdnem puha volt, meghámoztam és nagyobb darabokra vágtam a nyári almát. A krumplihoz adtam.
A joghurtot elkevertem a mustárral és a mézzel. Egy nagy csipet citromborsot is tettem bele.
Amikor a krumpli megfõtt, az 1/4-ét kiszedtem, a fokhagymákkal, jó pár almadarabbal és az újhagymákkal együtt, a mustáros mézes joghurtba és kevés fõzõlével együtt, botmixerrel simára turmixoltam. Ezzel sûrítettem be a fõzeléket. Egyszer átforraltam, fûszereztem még kevés sóval. Házi jellegû sült grill kolbásszal ettük.
Innen is szemezgethettek
Tepsis csirke almával
Sáfrányos ? mustáros krumplifõzelék szárított paradicsommal
Saláta? Fõzeléknek? Fúúúúúúúúj!
Szezonzáró zöldborsófõzelék borsikafûvel (önmagával sûrítve)