Joghurtos kevert sütemény

2014-02-03

sponsored links

Szeretjük a könnyed, egyszerû süteményeket. Ez a változat teljes kiõrlésû liszttel készítve is puha, szaftos, kiváló a reggeli tea, kávé mellé, vagy tízóraira és uzsonnára is.

A leírt recept számtalan finomsággal dúsítható, aszalt és kandírozott gyümölcsökkel, magvakkal, túróval, fûszerekkel (vanília, fahéj, tonkabab, szegfûszeg, menta, citrusok héja), zabpehellyel, zabkorpával.


JOGHURTOS KEVERT SÜTEMÉNY 20 x 30 cm-es tepsire

3 db tojás (bio-, vagy szabadtartású)
2 dl joghurt (natúr, nem ízesített)
15 dkg cukor (nyers nád)
10 dkg liszt (teljes kiõrlésû tönköly)
1 db citrom héja (kezeletlen)
5 dkg mazsola
0,5 cs sütõpor (foszfátmentes)
0,5 mokkáskanál fahéj
2 evõkanál olívaolaj (extra szûz)

1. a tojásokat a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a joghurtot, a citrom reszelt héját és az olajat
2. adjuk a keverékhez a lisztet, a sütõport, a fahéjat és keverjük csomómentesre
3. keverjük a masszába a mazsolát és öntsük a sütõpapírral bélelt (vagy kivajazott, lisztezett) tepsibe
4. 180 fokra elõmelegített sütõben süssük aranybarnára 20-25 perc alatt (tûpróba, legyen szaftos, de ne ragadjon a massza a tûre)

Praktikák:
- a 10 dkg liszt azonos mértékben csökkentve keverhetõ zabkorpával, zabpehellyel
- illenek hozzá a bevezetõben írt fûszerek, gyümölcsök
- langyosan és hûlve is fogyasztható, tálalható önmagában, porcukorral megszórva, vagy akár lekvárral, gyümölcs mártással is


Napi útmutató: "Tudok jól öregedni - fölismerem a dolgokat. De a görcsös tartás az nem jó. Az bekeményít. Borotvaélen járunk. Mi az, ami szükséges, mi az, ami jó, mi az, ami tényleg kondícióban, fiatalosan tart. Nem arra gondolok, hogy a ráncaimmal mit tegyek, hanem a gondolkodásom, a nyitottságom, a világlátásom legyen egészséges." A. Polcz


Folytats a blogon ... www.receptmuves.hu/2014/02/joghurtos-...

sponsored links

Keres?s