JOGHURTOS KENYÉR
sponsored links
JOGHURTOS KENYÉR
Valamelyik nap ezeket a finom bagetteket/kenyereket készítettem. Nagyon rákattantunk a férjemmel, így gyorsan eltüntettük a két kis kenyeret. Azóta ismételni kellett, mert hogy ez milyen finom... :)
A recept egy fent lévõ zsemlereceptem alapján készült, zsemle formájában, mazsolával is nagyon finom, de így simán elkészítve is eteti magát, ajánlom kipróbálásra.
HOZZÁVALÓK
2 dl tej
3 dkg élesztõ
1/2 ek cukor
50 dkg liszt
1 kk só
2 dl joghurt
1 ek olíva olaj
egy kis tej a zsemle lekenéséhez
ELKÉSZÍTÉSE
- A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk és meleg/langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
- Ha megkelt, akkor mégegyszer átdolgozzuk a tésztát.
- Két bagettet/kenyeret formázunk belõle, bevágdossuk a tetejét, lekenjük tejjel és 180 fokon megsütjük.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.