Joghurtos gyümölcslepény
sponsored links
Nagyon szeretem ezt a sütit. Egyszerû, gyors és finom! :D A receptjét még sok évvel ezelõtt a családi receptfüzetbõl írtam ki. Az ember csak összekeveri a hozzávalókat, beteszi a sütõbe és már kész is. Bármilyen gyümölccsel készíthetjük amilyet csak szeretünk. Akár üresen is süthetjük, majd a tésztát megtöltjük dzsemmel, vagy lekvárral.
Hozzávalók egy 25x20x6 cm-es sütõformához:
30 dkg sima liszt
2 dl joghurt
20 dkg cukor
2 tojás
fél csomag sütõpor (6 g)
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 kis üveg magozott meggy (opcionális; bármilyen gyümölcsöt tehetünk a tetejére)
- A sütõt elõmelegítjük 180 °C-ra, a sütõformát kibéleljük sütõpapírral.
- A cukrot kikeverjük a margarinnal és tojásokkal, majd hozzáadjuk a joghurtot és a sütõporos lisztet. A tésztát a sütõformába öntjük, elegyengetjük, majd elosztjuk a tetején a -levétõl kissé kinyomkodott- meggyet és meghintjük vaníliás cukorral.
- Elõmelegített sütõben ~35 percig -tûpróbáig- sütjük.
Finom! ...de kicsit kevés rajta a meggy... :D Hangzott az építõ jellegû kritika.