Joghurtos fehércsoki krém bazsalikomos eperszósszal
sponsored links
Az eredeti recept Boldog Kukta blogjáról való, õ másképpen szervírozta, nézzétek meg mert nagyon szép és ötletes módon tálalta. Ági ! Köszönöm a receptet, nagyon megszerették már háromszor is elkészítettem.
Én csak hagyományos 2 decis poharakba raktam a krémet és erre az eperszószt.
Ebbõl az adagból 4 x 2 deci pohárkrémem lett.
Csak ajánlani tudom mert nem csak különleges de nagyon finom is.
Hozzávalók :
Joghurtos fehércsoki krémhez :
3,5 dl natúr joghurt
1 dl tej
10 dkg fehércsoki
1 ek. vaníliás cukor
1 ek. por-zselatin
Bazsalikomos eperöntethez :
3 db lap zselatin
20 dkg eper
10 dkg cukor
5 db nagyobb bazsalikomlevél
1 dl víz
Továbbá : 4 db 2 decis pohár.
Elkészítése :
A fehércsokit vízgõz felett felolvasztottam majd hozzá kevertem a tejet a joghurtot, cukrot és a zselatint.
Amikor felforrt levettem a gázról és hõálló poharakba öntöttem.
Így lett 4 db félig telt poharam amit hûtõbe raktam 1 órára dermedni.
Amikor már megdermedt a krém akkor kezdtem el fõzni az eperöntetet egy kicsit másképpen mint Ági, mert én nem szeretem amikor az eper megfõ a lében , azt szeretem ha roppanós.
Ezért, a cukort a vízzel felforraltam és 10 percig fõztem, hozzáadtam az apróra vágott bazsalikomleveleket és a zselatint amit elõzõleg 5 percig áztattam hideg vízbe és csak kinyomkodtam és így raktam hozzá.
Ismét 10 percig fõztem és az utolsó 2 percben hozzákevertem a feldarabolt eperszemeket.
Végül a fehércsokis krém tetejére mertem és hûtõbe raktam a teljes dermedésig.
Nagyon finom próbáljátok ki !
Én csak hagyományos 2 decis poharakba raktam a krémet és erre az eperszószt.
Ebbõl az adagból 4 x 2 deci pohárkrémem lett.
Csak ajánlani tudom mert nem csak különleges de nagyon finom is.
Hozzávalók :
Joghurtos fehércsoki krémhez :
3,5 dl natúr joghurt
1 dl tej
10 dkg fehércsoki
1 ek. vaníliás cukor
1 ek. por-zselatin
Bazsalikomos eperöntethez :
3 db lap zselatin
20 dkg eper
10 dkg cukor
5 db nagyobb bazsalikomlevél
1 dl víz
Továbbá : 4 db 2 decis pohár.
Elkészítése :
A fehércsokit vízgõz felett felolvasztottam majd hozzá kevertem a tejet a joghurtot, cukrot és a zselatint.
Amikor felforrt levettem a gázról és hõálló poharakba öntöttem.
Így lett 4 db félig telt poharam amit hûtõbe raktam 1 órára dermedni.
Amikor már megdermedt a krém akkor kezdtem el fõzni az eperöntetet egy kicsit másképpen mint Ági, mert én nem szeretem amikor az eper megfõ a lében , azt szeretem ha roppanós.
Ezért, a cukort a vízzel felforraltam és 10 percig fõztem, hozzáadtam az apróra vágott bazsalikomleveleket és a zselatint amit elõzõleg 5 percig áztattam hideg vízbe és csak kinyomkodtam és így raktam hozzá.
Ismét 10 percig fõztem és az utolsó 2 percben hozzákevertem a feldarabolt eperszemeket.
Végül a fehércsokis krém tetejére mertem és hûtõbe raktam a teljes dermedésig.
Nagyon finom próbáljátok ki !