Joghurtos epertorta bodzával

2012-05-21

sponsored links



Vendégeket vártunk tegnap, a kisebbik fiam névnapját ünnepeltük. Ha neki sütök, akkor míg tart az eper szezon elmaradhatatlan az epertorta. Legtöbbször mascarponés-fehér csokoládés krémmel készül, de most valami újat szerettem volna. Az ötletet ez a torta adta, ezt gondoltam kicsit tovább.
Legelõször sütöttem 2 db 3 tojásos, kakaós piskótát.
Hozzávalók (egy piskótához):
  • 3 db tojás
  • 9 dkg kristálycukor
  • 7 dkg finomliszt
  • 2 dkg kakaópor
Az egész tojásokat a kristálycukorral  nagyon könnyû habbá vertem, majd több részletben beleszitáltam az alaposan elkevert lisztet és kakaóport. Egy spatulával óvatosan összeforgattam.
Egy 25 cm-es kapcsos tortaforma alját sütõpapírral kibéleltem és a masszát óvatosan belesimítottam. 175-180 fokra elõmelegített sütõben 10 perc alatt megsütöttem. Tûpróba nem árt!
Sütöttem még egy ilyen piskótakarikát és mindkettõt rácsra tettem hûlni.
Krém:
  • 400 g görög joghurt
  • 5 dl habtejszín ...

Folytats a blogon ... limarapeksege.blogspot.com/2012/05/jo...

sponsored links

Keres?s