Joghurtos epertorta bodzával
sponsored links
Vendégeket vártunk tegnap, a kisebbik fiam névnapját ünnepeltük. Ha neki sütök, akkor míg tart az eper szezon elmaradhatatlan az epertorta. Legtöbbször mascarponés-fehér csokoládés krémmel készül, de most valami újat szerettem volna. Az ötletet ez a torta adta, ezt gondoltam kicsit tovább.
Legelõször sütöttem 2 db 3 tojásos, kakaós piskótát.
Hozzávalók (egy piskótához):
- 3 db tojás
- 9 dkg kristálycukor
- 7 dkg finomliszt
- 2 dkg kakaópor
Egy 25 cm-es kapcsos tortaforma alját sütõpapírral kibéleltem és a masszát óvatosan belesimítottam. 175-180 fokra elõmelegített sütõben 10 perc alatt megsütöttem. Tûpróba nem árt!
Sütöttem még egy ilyen piskótakarikát és mindkettõt rácsra tettem hûlni.
Krém:
- 400 g görög joghurt
- 5 dl habtejszín ...