Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, málnával
sponsored links
Azt hiszem betáraztam az idén eperbõl. Még hétvégén készülök egy vaníliás epertortára és szerintem a szezonját lassan le is tudhatjuk. Meg hát amúgyis itt a cseresznye, a meggy és még sorolhatnám, amit lehet élvezni és finomabbnál, finomabb süteményeket, leveseket, ételeket készíteni.
De most hûsítsük magunkat egy jéghideg joghurtos eperkrémlevessel, amibe édeskés túrógombóc került és savanykás málna.
A recept megtalálható a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában is.
Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, málnával
Hozzávalók 4 személyre
1 kg friss eper
4 evõkanál nyírfacukor
2 dl görög joghurt
1 citrom reszelt héja
1 evõkanál frissen facsart citromlé
a túrógombóchoz:
30 dkg házi túró
3 evõkanál búzadara
2 tojás
1 evõkanál nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
a tálaláshoz:
15 dkg friss málna
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd fazékba téve annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a citromhéjat, és 20-25 perc alatt puhára fõzzük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Elvegyítjük benne a joghurtot és a frissen facsart citromlevet. Hûlni hagyjuk, majd 1 éjszakára hûtõbe tesszük.
A túrót összetörjük, hozzádolgozzuk a búzadarát, a tojást, a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Legalább 2 órára hûtõbe tesszük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, és lobogva forró vízbe rakjuk. Miután feljöttek a víz tetejére, 2-3 perc elteltével mindet kiszedjük.
A forró gombócokat a hideg levesbe téve, friss málnával megszórva tálaljuk.
De most hûsítsük magunkat egy jéghideg joghurtos eperkrémlevessel, amibe édeskés túrógombóc került és savanykás málna.
A recept megtalálható a Kifõztük gasztromagazin júniusi számában is.
Joghurtos eperkrémleves vaníliás túrógombóccal, málnával
Hozzávalók 4 személyre
1 kg friss eper
4 evõkanál nyírfacukor
2 dl görög joghurt
1 citrom reszelt héja
1 evõkanál frissen facsart citromlé
a túrógombóchoz:
30 dkg házi túró
3 evõkanál búzadara
2 tojás
1 evõkanál nyírfacukor
1 vaníliarúd kikapart magjai
a tálaláshoz:
15 dkg friss málna
Elkészítés:
Az epret megmossuk, kicsumázzuk, majd fazékba téve annyi vizet öntünk rá, hogy éppen ellepje. Hozzáadjuk a nyírfacukrot, a citromhéjat, és 20-25 perc alatt puhára fõzzük. Botmixerrel krémesre turmixoljuk. Elvegyítjük benne a joghurtot és a frissen facsart citromlevet. Hûlni hagyjuk, majd 1 éjszakára hûtõbe tesszük.
A túrót összetörjük, hozzádolgozzuk a búzadarát, a tojást, a nyírfacukrot és a vaníliarúd kikapart magjait. Legalább 2 órára hûtõbe tesszük. A masszából kisebb gombócokat formálunk, és lobogva forró vízbe rakjuk. Miután feljöttek a víz tetejére, 2-3 perc elteltével mindet kiszedjük.
A forró gombócokat a hideg levesbe téve, friss málnával megszórva tálaljuk.