Joghurtos eperkrémleves rizsgombóccal
sponsored links
Az ilyen jellegû levesek nálunk percek alatt elfogynak, különösen az eperkrémleves a gyerekek nagy kedvence. Ilyenkor, kora nyáron gyakran készítem.
Rizsgombóccal még finomabb és laktatóbb, anélkül viszont nem hízlal :)
Ebben a levesben az is jó, hogy a gyümölcsöt nem fõztem, csupán felforraltam, elkerülve ezzel, hogy a legtöbb értékes vitamin kifõjön belõle.
Ha nem szeretnénk sûríteni (jelen esetben pudingporral), akkor egyáltalán nem szükséges felforralni, így nyers (élõ) gyümölcslevest kapunk.
Hozzávalók:
- 50 dkg eper
- 0,5 l natúr joghurt (zsírszegény)
- 5-6 evõkanál nyírfacukor
- 1 teáskanál vanília aroma
- 3-4 szem szegfûszeg
- kevés õrölt fahéj ...