Joghurtos eperkrémleves rizsgombóccal

2012-05-14

sponsored links


Az ilyen jellegû levesek nálunk percek alatt elfogynak, különösen az eperkrémleves a gyerekek nagy kedvence. Ilyenkor, kora nyáron gyakran készítem.
Rizsgombóccal még finomabb és laktatóbb, anélkül viszont nem hízlal :)
Ebben a levesben az is jó, hogy a gyümölcsöt nem fõztem, csupán felforraltam, elkerülve ezzel, hogy a legtöbb értékes vitamin kifõjön belõle.
Ha nem szeretnénk sûríteni (jelen esetben pudingporral), akkor egyáltalán nem szükséges felforralni, így nyers (élõ) gyümölcslevest kapunk.

Hozzávalók:

  • 50 dkg eper
  • 0,5 l natúr joghurt (zsírszegény)
  • 5-6 evõkanál nyírfacukor
  • 1 teáskanál vanília aroma
  • 3-4 szem szegfûszeg
  • kevés õrölt fahéj ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2012/05/joghur...

sponsored links

Keres?s