Joghurtos eper jégkrém
sponsored links
Most már kicsit kezdem unni magam... jégkrém és macaron felváltva.... hát vannak idõszakok amikor rákattanok valamire lásd panna cotta :))
Ha már csináltunk epres sütiket, eperlekvárt... akkor jöhet a jégkrém!! Jaj meg most jutott eszembe az epres panna cotta..... ez ilyen :)
Hozzávalók:
6 db jégkrémhez
250 g eper
75 g porcukor
125 g görög joghurt
1/2 citrom
1/2 vanília rúd
100 ml habtejszín
Az epret megmossuk, levágjuk a szárát és feldaraboljuk.
Hozzáadjuk a porcukrot, a joghurtot, a citrom reszelt héját és levét, valamint a vanília rúd kikapart magjait és botmixerrel pürésítjük.
A tejszínt kemény habbá verjük és beleforgatjuk az epres krémbe.
Formákba töltjük és fagyasztóba tesszük 4-5 órára vagy egy éjszakára.
Formákba töltjük és fagyasztóba tesszük 4-5 órára vagy egy éjszakára.