Joghurtos csavart kifli
sponsored links
JOGHURTOS CSAVART KIFLI
HOZZÁVALÓK
2 dl tej
3 dkg élesztõ
1/2 ek cukor
50 dkg liszt
1 kk só
2 dl joghurt
1 ek olíva olaj
egy kis tej a kiiflik lekenéséhez
ELKÉSZÍTÉSE
- A cukrozott tejben felfuttatjuk az élesztõt, majd az összes hozzávalót összegyúrjuk és meleg/langyos helyen a duplájára kelesztjük a tésztát.
- Ha megkelt, akkor mégegyszer átdolgozzuk a tésztát, majd vágjuk 16 részre. Ezeket egyesével vékoony rúddá sodorjuk. Két rudat megfogunk "összefonjuk" õket, ha lehet minél szorossabban. Egy kicsit a fonatokon alakítunk, úgy hogy kiflit formázzanak.
- Így tesszük õket a tepsire - ebbõl így 8 db kiflink lesz és amíg bemelegszik a sütõ 180 fokra, még egyszer kelni hagyjuk õket.
- Lekenjük tejjel, majd aranybarnára sütjük õket.
A Facebookon itt tudtom hozzám csatlakozni.
Ha Google+-on szeretnél hozzám csatlakozni, ide kattints.