Joghurthab zabkeksszel és gránátalmával.
sponsored links
A gránátalmát csakis a téli idõszakban lehet beszerezni, és manapság már az ára is igen kedvezõnek mondható, így elég gyakran vásárolok. Így történt ez a napokban is, és mivel volt itthon pár darab sárgabarackos joghurt, gondoltam egy egyszerû pohárkrémet készítettem ebéd utáni desszertnek. Kicsit elõre is dolgozhatunk és a joghurthabot elkészíthetjük, majd tálalásig a hûtõben tároljuk, de a poharakba csakis közvetlenül tálalás elõtt rétegezzük. A ropogós zabkeksz a joghurthabbal, és a gránátalmával pedig nemcsak egyszerû desszert, hanem nagyon finom is.
Hozzávalók 3-4 pohárhoz:
3 db sárgabarackos Danone joghurt (3x125 gramm)
3 dl Hulala (v. habtejszín)
3 ek porcukor
2 cs vaníliás cukor
1 mk õrölt fahéj
1 db gránátalma
1 cs Gyõri Édes zabkeksz
A keverõtálba tegyük bele a joghurtot, adjunk hozzá 2 dl Hulalát (v. habtejszínt), valamint a porcukrot, a vaníliás cukrot, és az õrölt fahéjat, majd robotgéppel keverjük habosra.
A maradék Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd óvatosan, egy keverõkanállal keverjük hozzá a joghurthabhoz.
Az elõkészített poharakba morzsoljunk bele 2 db zabkekszet, majd kanalazzunk rá a joghurthabból.
Ezután szórjuk meg a gránátalmával, ízlés szerint szintén morzsoljunk rá zabkekszet, majd kanalazzuk rá a maradék joghurthabot.
Az elkészült pohárkrémet rögtön tálaljuk, mert különben a ropogós zabkeksz elázik a joghurthabtól.