Joghurthab
sponsored links
A joghurthab az egyik legegyszerûbb desszert - ráadásul finom is. Régebben a készen kapható változatát is szerettem, ma már nehéz belõle igazán jót találni, így inkább magam készítem el, ha kedvem támad hozzá.
Kevés munkával, gyorsan elkészülõ desszert, csak az elõkészítése hosszadalmas: a joghurtot sûrû szövésû szitába vagy szövetbe teszem és hagyom, hogy a savó nagyjából egy óra alatt kicsepegjen belõle. A behûtött tejszínt elkezdem felverni - amikor félig felverõdött, beleszórom a porcukrot és a zselatin fixet, és együtt keményre verem. A felvert habot összeforgatom a joghurttal és már kész is.
Innentõl tetszõlegesen tovább variálható: a fotón látható málnás pohárdesszertbe 2-3 evõkanál málnakrémet kevertem - aki szereti a homogenitást, dolgozza jobban össze. Rétegezhetõ sûrû lekvárral, dzsemmel is, ekkor a ...