Joghurthab bodzavirágos almadzsemmel
sponsored links
Könnyû desszert, melyet vendégem tiszteletére készítettem.
Bár jobb lett volna ha több ideje van pihenni, de így is finom.
A különbség a joghurthab állagában van: frissen krémesebb,
pár óra hidegben pihenés után inkább a hab jellegû.
pár óra hidegben pihenés után inkább a hab jellegû.
Joghurthab bodzavirágos almadzsemmel
Hozzávalók
4 adag
400 g natúr görög joghurt (a sparból)
250 ml habtejszín
1 ek cukor
1 marék müzli
200 g-os bodzavirágos almadzsem
A hideg habtejszínt habnak vertem, beletettem a cukrot, majd, már fakanállal
óvatosan hozzáforgattam a joghurtot.
A poharak aljára a dzsembõl tettem, majd joghurthabot, majd kanalaztam rá a dzsembõl.
Végül a tetejét kevéske müzlivel és friss bodzavirággal díszítettem.
Egy órára a hûtõbe tettem, majd tálaltam.
A görög jellegû joghurt otthon is elkészíthetõ, pl így:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/04/gorog-tipusu-joghurt-hazi-joghurtbol.html
Müzlit is tudunk otthon készíteni, ha szeretjük megéri.
Többféle található a blogon, pl. ez:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/03/makos-granola-sult-muzli.html