Joghurtbundás csirkemell spárgás karfiolkrémmel fermentált retekkel (paleo)
sponsored links
Anyukám specialitása a joghurtbundás csirkemell, hagyományos alapanyagokkal. Amikor sikerült végre elkészítenem a paleo joghurtot már tudtam, hogy hamarosan sort kerítek a finomság paleos változatára.
Hozzávalók:
2 egész csirkemell (csont nélkül)
2-3 gerezd összezúzott fokhagyma
törött bors
só
a panírhoz:
nyílgyökér liszt
1 dl házi kókuszjoghurt (recept itt)
2 tojás
2 gerezd összezúzott fokhagyma
fél teáskanál pirospaprika
törött bors
só
a sütéshez:
bõ zsiradék
a körethez:
1 fej karfiol
1 köteg zöld spárga
1 evõkanál ghee (vajas ízt ad de a kókuszolaj is jó)
1 teáskanál útifû maghéj
törött bors
szerecsendió
só
a savanyúsághoz:
fermentált retek (recept itt)
A csirkemelleket elõzõ nap lapjában ketté vágjuk. Befûszerezzük. Hûtõbe tesszük. A panírhoz a nyílgyökérliszt kivételével az összes hozzávalót összekeverjük. A hús darabokat belemártjuk a joghurtos keverékbe, majd a nyílgyökér lisztbe, újra a keverékbe, majd megint a lisztbe. Bõ, forró zsiradékba téve aranybarnára sütjük. A körethez a rózsáira szedett karfiolt forrásban lévõ, sós vízben 8 perc, a megtisztított spárgát pedig 3 perc alatt megfõzzük. Leszûrjük, végül összeturmixoljuk a többi anyaggal. A húst a körettel és a savanyúsággal kínáljuk.
A facebookon is követhettek, itt tudtok csatlakozni hozzám. Ne feledjék, hogy csak akkor jelennek meg a bejegyzéseim nálatok, ha a Követed lehetõségre is rákattintatok.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
A Google+-on itt tudtok csatlakozni hozzám.
Létrehoztunk egy új paleos receptes csoportot, ha van kedvetek csatlakozni hozzánk itt megtehetitek: https://www.facebook.com/groups/523183661193999/ A ti ötleteiteket, receptjeiteket is várjuk!