Joghurtban pácolt ropogós csirkecomb

2012-01-23

sponsored links


A csirkecomb ilyen módon való elkészítésének több elõnye is van. A legfontosb pl az, hogy bõ olaj nélkül süthetõ ropogósra, tehát plusz kalóriáktól mentes, és jóval egészségesebb. A másik dolog, ami szintén nagyon jó, hogy a joghurtban történõ pácolás miatt, a hús belül igazán omlós és ízes lesz. És az sem egy utolsó szempont, hogy nem kell mellette állni és sütögetni, tehát olajszag sem lesz a lakásban.

A lányom nagyon szereti a ropogós csirkecombot, így idõnként készítek is, viszont nem igazán jó szívvel teszem elé, ha tudom, hogy rengeteg plusz zsírt tartalmaz a sütés miatt.
Néhány helyen talákoztam már ezzel az elkészítési móddal, de ami azt illeti eléggé türelmetlen és feszült voltam sülés közben, mert igazából nem nagyon bíztam benne, hogy megfelelõen el tud készülni.
Megérte kivárni, ha kissé sokára is, de belül omlós, kívül ropogós lett, és mindenki szívesen fogyasztotta.

Hozzávalók :

  • 6 db ép csirkecomb (alsó-felsõ)
  • 1 nagy doboz natúr joghurt
  • 2 duci gerezd fokhagyma
  • szárított majoránna
  • só, bors ...

Folytats a blogon ... gergelyne.blogspot.com/2012/01/joghur...

sponsored links

Keres?s