Joghurt-torta

2014-04-26

sponsored links

Hozzávalók:
  • 500 g natúr joghurt
  • 100 g (nyírfa)cukor
  • 50 g (tönköly)liszt
  • 4 tojásfehérje
  • 1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
  1. A (nyírfa)cukrot és a (tönköly)lisztet összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a frissen lereszelt citromhéjat, majd jól kikavarjuk.
  2. Külön tálban kemény habot verünk a tojásfehérjékbõl.
  3. Több részletben óvatos mozdulatokkal hozzádolgozzuk a habbá vert tojásfehérjét a joghurtos részhez.
  4. Egy 23 cm-es, alul sütõpapírral bélelt, kivajazott kapcsos tortaformába öntjük.
  5. 180 fokra elõmelegített sütõben kb 40 perc alatt megsütjük.
  6. A tortát hagyjuk kihûlni a sütõben, az ajtót résnyire kinyitva, majd óvatosan vegyük le a tortaforma oldalát, miután meggyõzõdtünk róla, hogy elvált a falától (esetleg egy spatula segítségével körbevághatjuk).
Megjegyzések, tapasztalatok
- Gyümölcsökkel, gyümölcsöntettel vagy lekvárral kínáljuk.
- Nem tévedés, valóban nem kell sütõpor ebbe a süteménybe.
- A torta sütés közben nagyon megnõ, de aztán össze fog esni, mint a szuflé, emiatt küllemre talán nem olyan szép, de az íze mindent kárpótol.

Folytats a blogon ... kingakonyha.blogspot.com/2014/04/jogh...

sponsored links

Keres?s