Joghurt-torta
sponsored links
Hozzávalók:
Elkészítés:
Elkészítés:
- A (nyírfa)cukrot és a (tönköly)lisztet összekeverjük, majd hozzáadjuk a joghurtot és a frissen lereszelt citromhéjat, majd jól kikavarjuk.
- Külön tálban kemény habot verünk a tojásfehérjékbõl.
- Több részletben óvatos mozdulatokkal hozzádolgozzuk a habbá vert tojásfehérjét a joghurtos részhez.
- Egy 23 cm-es, alul sütõpapírral bélelt, kivajazott kapcsos tortaformába öntjük.
- 180 fokra elõmelegített sütõben kb 40 perc alatt megsütjük.
- A tortát hagyjuk kihûlni a sütõben, az ajtót résnyire kinyitva, majd óvatosan vegyük le a tortaforma oldalát, miután meggyõzõdtünk róla, hogy elvált a falától (esetleg egy spatula segítségével körbevághatjuk).
- Gyümölcsökkel, gyümölcsöntettel vagy lekvárral kínáljuk.
- Nem tévedés, valóban nem kell sütõpor ebbe a süteménybe.
- A torta sütés közben nagyon megnõ, de aztán össze fog esni, mint a szuflé, emiatt küllemre talán nem olyan szép, de az íze mindent kárpótol.
- A recept forrása: http://www.nosalty.hu/recept/gorog-joghurtos-torta