Joghurt házilag

2018-03-22

sponsored links

 A Tejtermékek házilag címû bejegyzésben már említettem a joghurtot, de úgy gondoltam, hogy érdemes újra elõvenni a receptet.
Hozzávalók:
1 liter házi tej
1 dl bolti joghurt
1 melegen tartó edény
Elkészítés:
Teljesen véletlenül fedeztem fel, hogyan készíthetjük otthon is.  Egy Tupperware edénybemutatón említette a hölgy, hogy a zöld kancsó melegen tart, ezért a tej joghurttá dermed benne. A tejet elõbb fel kell forralni, és  kb 42 fokra lehûteni. Az elsõ kancsóhoz szükséges egy doboz bolti joghurt is. Jól el kell keverni a tejben, és lazán rátenni a fedelét. Néhány óra alatt  kész, de hogyha hûvös a konyhánk, lehet, hogy több idõre van szükség. Mostanában felteszem a radiátorra. Ha nincs ilyen kancsónk, akkor lehet kapni joghurt készítõ gépet, de szerintem az is megfelel, ha az edényt, amiben készítjük, jól bebugyoláljuk egy takaróba. Én úgy tudom, hogy kell neki levegõ, hogy a joghurt kultúra hatni tudjon.

A következõ adaghoz félreteszünk egy dl általunk készített joghurtot, és ezt kb 10-szer megismételhetjük. Aztán újra szükséges a bolti.
Édesítõszer vagy cukor és gyümölcsök hozzáadásával finom gyümölcsjoghurtot kapunk. Én fagyasztott meggyet és házi baracklekvárt használtam most. Megszórtam egy kis nádcukorral díszítésnek. 




Folytats a blogon ... korsocska.blogspot.com/2018/03/joghur...

sponsored links

Keres?s