Jobb késõbb,.....

2011-04-26

sponsored links

Kalács!
Igazság szerint, most vettem észre, hogy még nincs kalács recept a blogon, ezért sürgõsen pótoljuk.....
Fonott kalács (4 rúd):
Liszt  1,20
Vaj  0,25
Porcukor  0,12
tojás  0,20 (4db)
élesztõ  0,06
só  0,02
citromhéjreszelék  0,005
tej  0,50

Az élesztõt felfuttatjuk a kevés cukorral elkevert tej felében, összekeverjük a szárazanyagokat, majd a szoba hõmérsékletû vajat és a tojást is hozzáadjuk és közepesen lágy tésztát gyúrunk. Langyos helyen pihentetjük, kelesztjük majd egy fél óra múlva átszellõztetjük, és újra kelesztjük. Újabb fél óra elteltével kiadagoljuk, négyfelé osztjuk. Vékony rudakat sodrunk a tésztából és négy-vagy hatszálas kalácsot fonunk belõle. Tojással megkenjük és mandulával is megszórhatjuk. Kelesztés után 170 °c-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
(sol)

Folytats a blogon ... solier-gourmet.blogspot.com/2011/04/j...

sponsored links

Keres?s