Jill Colonna: Akarom, mert makaron
sponsored links
Nemrég kaptam egy újabb szakácskönyvet a T.bálint Kiadótól, méghozzá ezt az elegáns képekkel illusztrált Akarom, mert makaron! c. könyvet, melynek szerzõje Jill Colonna.
Bevallom, csak pár alkalommal kóstoltam eddig macaront, legutóbb a Macaron napon, amelyrõl itt írtam bõvebben. A könyvben olvashatunk a klasszikus vaníliás, pisztácia és citromhab macaronról, de találhatunk benne izgalmas alkotásokat is, mint például a Bangkok macaron (thai currys), Konyhakerti macaron (céklás-tormás) és a Maharadzsa macaron. Külön fejezetben szerepelnek a macarondesszertek - személyes kedvencem a képen látható epres-krémes pisztácia macaron lett :). Igazán hasznos a képekkel illusztrált macaronkészítési leírás, ezt elolvasva még én is kedvet kaptam a sütéshez.
Bevallom, csak pár alkalommal kóstoltam eddig macaront, legutóbb a Macaron napon, amelyrõl itt írtam bõvebben. A könyvben olvashatunk a klasszikus vaníliás, pisztácia és citromhab macaronról, de találhatunk benne izgalmas alkotásokat is, mint például a Bangkok macaron (thai currys), Konyhakerti macaron (céklás-tormás) és a Maharadzsa macaron. Külön fejezetben szerepelnek a macarondesszertek - személyes kedvencem a képen látható epres-krémes pisztácia macaron lett :). Igazán hasznos a képekkel illusztrált macaronkészítési leírás, ezt elolvasva még én is kedvet kaptam a sütéshez.
A gyönyörû fotók és jobbnál jobb receptek sokaságát rejtõ Akarom, mert macaron! címû könyvecske szerzõje, a skót származású Jill Colonna közel 20 esztendeje Párizsban él. Ez azt jelenti, hogy nem a levegõbe beszél, amikor meggyõzõdéssel állítja: Te is ...