Jiaozi - kínai töltött tésztabatyu
sponsored links
A fiam egy ideje rá van kattanva a kínai dolgokra, ezért arra kért, hogy csináljunk ma ebédre jiaozit. Ezt az ételt Észak-Kínában a holdújév alkalmából szokták elkészíteni, amely idén pont mostanra esik. Kínában ez a legfontosabb ünnep az évben, ilyenkor az egész család összegyûlik, és együtt ünneplik az új évet. A család együtt formázza a sok-sok újhold formájú, töltött tésztát, majd vagy kifõzik, vagy pedig kisütik ezeket, de az is elõfordul, hogy a kettõt egymás után alkalmazzák.
Rengeteg receptet átnéztünk, a töltelékben hamar kiegyeztünk, viszont magára a sütésre vonatkozóan pontos információt nem találtunk, ezért ki kellett tapasztalni. Nem tudom, rászánjuk-e magunkat még egyszer, mert komoly idõráfordítást igényel, de jó móka volt kettesben tésztát nyújtani-tölteléket tenni-lezárni; már ezért is megérte:)))
A fõzést megelõzõ estén pedig megnéztük az interneten, mit írnak a kínai holdújévrõl, pl. a Terebess oldalán nagyon jó kis összefoglaló van, érdemes elolvasni.
Hozzávalók 4 személyre ...