Jerk csirke mangó salátával és naplemente képekben
sponsored links
Aki tud angolul, biztos ismeri a jerk kifejezést, ami nem túl kedves, de ennek a csirkének semmi köze hozzá. Jamaicai és afrikai eredetû étel, és a neve a spanyol "Charqui" szóból ered, ami szárított húst jelent, de egy másik teória szerint a "jerking" arra utal, hogy a húst megszurkálták, hogy a pác jobban átjárja. Régebben láttam ezt Rachel Ray mûsorában, rákerestem a neten is a receptre, ideális recept a nyári grillpartikra. Ez a mangósaláta fantasztikus kiegészítõje ennek az igazán fûszeres, lime-os szaftos húsnak. De rizzsel is nagyon remek, vagy egy frissen sült kenyérrel, mártogatva a finom szószt. Elég sok hozzávaló kell a páchoz és 1-2 nap pácolásra szüksége van a húsnak, ezt bele kell kalkulálni, aztán már lehet is grillezni. Ez igen nagy mennyiség, 6-8 fõre bõven elég, étvágytól függõen, én ennek csak harmadát készítettem el.
Hozzávalók:
12 darab csirke, comb, szárny, mell (bõrös) ízlés szerint (nálam mellfilé)
A páchoz:
0.5 dl szójaszósz
3 ek. Tamari szósz
3 ek. Worcestershire szósz
0.8 dl almalé
4 lime leve
1 dl olivaolaj
1 ek. édes õrölt paprika ...