Japán szezámos fagylalt

2011-05-22

sponsored links

black-sesame-ice-cream
A kifinomult japán konyha elõszeretettel használja a szezámmagot sós és édes ételekbe egyaránt. Az olajban gazdag magvakkal salátákat, sült snack-eket, sushi-kat gazdagítanak, olajával pedig sütnek, ízesítenek. Talán a leghíresebb szezámos édesség a fekete szezámmagból készült fagylalt.

Hozzávalók: 2 csapott ek. fekete szezámmag, 370 ml tej, 170 ml tejszín, 4 ek. barna cukor, 1-2 tojássárgája.

A szezámmagot (szárazon) két-három percig pirítottam forró serpenyõben, folyamatosan rázogatva alatta, majd miután kihûlt mozsárba tettem és durvára törtem (a kávédaráló nem felel meg a célnak, mert túl finomra darál).

A tejet, tejszínt (double cream), megtört szezámmagot és a cukor felét feltettem a tûzre és...

Folytats a blogon ... konyhatunder.blogspot.com/2011/05/jap...

sponsored links

Keres?s