Japán szezámos fagylalt
sponsored links
A kifinomult japán konyha elõszeretettel használja a szezámmagot sós és édes ételekbe egyaránt. Az olajban gazdag magvakkal salátákat, sült snack-eket, sushi-kat gazdagítanak, olajával pedig sütnek, ízesítenek. Talán a leghíresebb szezámos édesség a fekete szezámmagból készült fagylalt.
Hozzávalók: 2 csapott ek. fekete szezámmag, 370 ml tej, 170 ml tejszín, 4 ek. barna cukor, 1-2 tojássárgája.
A szezámmagot (szárazon) két-három percig pirítottam forró serpenyõben, folyamatosan rázogatva alatta, majd miután kihûlt mozsárba tettem és durvára törtem (a kávédaráló nem felel meg a célnak, mert túl finomra darál).
A tejet, tejszínt (double cream), megtört szezámmagot és a cukor felét feltettem a tûzre és...
Hozzávalók: 2 csapott ek. fekete szezámmag, 370 ml tej, 170 ml tejszín, 4 ek. barna cukor, 1-2 tojássárgája.
A szezámmagot (szárazon) két-három percig pirítottam forró serpenyõben, folyamatosan rázogatva alatta, majd miután kihûlt mozsárba tettem és durvára törtem (a kávédaráló nem felel meg a célnak, mert túl finomra darál).
A tejet, tejszínt (double cream), megtört szezámmagot és a cukor felét feltettem a tûzre és...