Japán szelet
sponsored links
Története úgy kezdõdött, hogy anyu találta a receptet a facebookon, és nagyon tetszett neki. Gondoltam, megsütöm anyák napjára...Elolvastam a receptet, de nagyon nem volt érthetõ számomra, mire is gondolt a recept írója, anyu se értette, így aztán kicsit megnyugodtam, hogy nem velem van a baj. Meg aztán a hat tojásos piskótát is sokalltam ehhez a mennyiséghez, ezért abból is lecsíptem egy kicsit...Szóval arra jutottam megint csak, hogy elkészítem a saját verziómat...:-)
Hozzávalók:
A tésztához:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek liszt
Fél cs.sütõpor
1 ek kakaópor
A krémhez:
2 dl natúr joghurt
2 dl meggyes joghurt
10 dkg porcukor
33 dkg natúr krémsajt
1 cs. Dr Oetker zselatin fix
A tetejére:
25 dkg fagyasztott meggy
7 ek cukor (ízlés szerint lehet több-kevesebb)
Fahéj ízlés szerint
Rum aroma ízlés szerint
1 ek vaniliás pudingpor
Elkészítése:
Négy tojásból piskótát készítünk, sütõpapírral bélelt közepes méretû (20x30-as) tepsibe öntjük és 180 fokra elõmelegített sütõben kb 25 perc alatt megsütjük.
Ha kihûlt, lehúzzuk róla a sütõpapírt. Elkészítjük a krémet. A joghurtokat a cukorral elkeverjük, majd beleforgatjuk a krémsajtot és a zselatin fixet. Mivel a zselatin fix gyorsan köt, nem szükséges hûtõbe tenni, rákenhetjük rögtön a piskótára.
A fagyasztott meggyet egy serpenyõbe tesszük, megszórjuk pudinggal, ízesítjük cukorral, fahéjjal és rum aromával és alacsony lángon sûrûre fõzzük. Rászórjuk a süti tetejére, villával márványosítjuk.
Hûtõben hagyjuk állni pár órát, hogy rendesen megkössön, már, ha ellen tudunk állni a kísértésnek, mert igen nagyon finom...:-)