Japán mirin pácos pulykamell és thai zöldséges pirított tészta

2012-05-04

sponsored links


Ázsia ételek, tudjátok, hogy a kedvenceim, a hús is nagyon finom, a tészta pedig hús nélkül önálló ételként is megállja a helyét. Van egy-két összetevõje, ami talán nem minden háztartásban használatos, például a mirin (japán édes bor) és a tamarind szósz. Aki szereti az ilyen jellegû ételeket és szokott vagy szeretne fõzni, annak érdemes beszerezni, elég sokáig kitart egy-egy üveg.

Mirin pácos pulykázoz:
50 dkg pulykamell (lehet csirke, bármi)
4 ek. mirin
2 ek. barna cukor
4 ek. szójaszósz
2 ek. rizsecet (nekem elfogyott, balzsamecetet használtam)
só, bors

A tésztához:
30 dkg nudles vagy rizstészta (ha önálló ételként fõzzük, akkor 50 dkg)
2-3 ek. szezámolaj (mogyoróolaj, vagy oliva is megfelelõ)
1 szál póréhagyma
4-5 gerezd fokhagyma apróra vágva vagy összenyomva ...

Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2012/05...

sponsored links

Keres?s