Japán gyorskaja, az okonomiyaki

2012-01-09

sponsored links


Az okonomiyaki, a japánok kedvelt gyorskajája gyakorlatilag nem más mint egy káposztás, zöldséges palacsinta, amit különféle szószokkal fogyasztanak. Tesznek még bele kedvük szerint tengeri herkenytûket, zöldségeket, sõt a hirosimai régióban még soba tésztát is.
Az alábbi recept a másik irányzatot, az oszakait képviseli és fõ alkotóeleme a kelkáposzta. Nem bonyolult az elkészítése. Valójában egy buktatója van annak, hogy igazán jól sikerüljön az okonomiyakink, mégpedig az, hogy a káposztát nagyon vékonyra, maximum 2 mm-esre szeleteljük. Ha ez sikerült, akkor nyert ügyünk van.
A neten rengeteg verziója kering az okonomiyakinak. Ezt a receptet a már korábban is emlegetett Celia Brooks Brown vegetáriánus szakácskönyvébõl vettem (kis módosítással).

2 személyre
okonomiyaki
15 dkg kelkáposzta
5 db szárított shitake gomba
4 szál zöldhagyma
7 dkg liszt
2 tojás
1 ek rizsbor
3 ek olaj

2 ek olaj a sütéshez
paradicsomos szósz: ...

Folytats a blogon ... labdarozsa.blogspot.com/2012/01/japan...

sponsored links

Keres?s