JAPÁN PISKÓTA
sponsored links
Régebben hallottam már errõl a piskótáról, de valahogy csak most jutottam el odáig, hogy meg is süssem. A külföldi blogokon látva, megtetszett a szivacsos állaga, a puha mivoltja. És ami még vonzóbbá tette, hogy nem kellett bele sütõpor, mégis csodaszépen feljött és magas tészta lett belõle. Hogy ezt miért nem sütöttem meg elõbb?! A manó vigye el...No, mindegy, most már leteszteltem, úgy hogy a jövõben ezzel fogom készíteni a tortákat. Legalábbis azokat amiket nem kell agyon tölteni krémekkel, hanem mondjuk babapiskóta is kell az összeállításhoz. Például egy könnyû gyümölcsös túró tortához... Nagyon finom, könnyû, légies piskóta, sütõpor mellékíz nélkül. Eperrel a tetején tökéletes volt.
Hozzávalók egy kb. 15x25-ös méretû tepsihez: 5 tojás, 12 dkg cukor, 10 dkg liszt, 1 evõkanál méz-2 evõkanál vízzel elkeverve, 2 evõkanál ...