Január, konyha, curry
sponsored links
A január eddig a konyha szempontjából meglehetõsen jól telt, ami annyit jelent, hogy egészen lelkesen fõzök, és ez még magam számára is meglepõ. Az ünnepi szezonban sem voltam éppen eltiltva a fakanáltól, meg is beszéltem magammal, mielõtt megkezdõdik a januári-februári szülinapok áradata, engedélyezek egy kis lustálkodást, láblógatást, kimaradást, ahogy tetszik. És mi történt? Váratlanul nem igényeltem a saját nagylelkûségemet, inkább azon morfondíroztam, mi történjen a megmaradt ezzel+azzal és amazzal. Reménytelen eset vagyok. Kaptunk kolbászt, krumplit, sütöttünk hát rakott krumplit, fõztem céklalevest, készült gombapaprikás, Panni paradicsomlevébõl zelleres leves, kenyerek sültek, és a kamrából kiszabadítottam az egyik sütõtököt, hogy végre megvalósítsam a régi tervet, és curryt fõzzek belõle. Így a puhulásnak indult ananász is megfelelõ helyre került.
A curry egyébként váratlan sikert aratott itthon, gondoltam, lesz bizalmatlan szagolgatás, ehelyett viszont ki nem kényszerített dicséret érkezett. Hiába, bármit is gondoljak, mindig az ellenkezõje történik meg. És ez a megállapítás nem csak a konyhára igaz.
Mielõtt még hosszasabb fejtegetésbe kezdenék, inkább fõzzünk.
Sütõtökös curry
1 kisebb sütõtök
1 érett ananász
2 ek vörös currypaszta
2 közepes vöröshagyma
zöldbab (választható)
4 dl kókusztej ...