Jam session (fûszeres banánlekvár)
sponsored links
Ha van örömzene, akkor van örömfõzés is. Csak úgy. Majdnem cél nélkül, vagyis öncélúan. Mert az olyan jó. Ugye, Ti is szoktatok ilyet?
Én sokszor. Elém veszek pár alapanyagot, kerítek egy szabad félórát magamnak (igen, ez a leghúzósabb része), és nekiállok.
Sokszor egy pár nappal azelõtti olvasmányélmény hatására kezdek el alkotni. Ott motoszkál a jó kis recept vagy alapanyag a fejemben, nem ereszt, és én meg hagyom magam megfõzni.
Most is így volt. Majdnem így. A Magyar Konyha legújabb számában Saly Noémi banánlekvárt fõzött.
Már elsõ olvasáskor nagyon tetszett a dolog. Elõ-elõkerült a lap, mindig odalapoztam a kedvenc rovatomhoz (A Spájz, mi más volna? :)), közben igyekeztem meggyõzni magam, hogy tényleg csak a hülye vesz banánt lekvárnak. Eltûnik nálunk pikk-pakk a kiló sima napokon is, ha a kisebb meg az uram nekiállnak.
Aztán jöttek a mellette szóló érvek: a banánnak van egy csomó pozitív hatása, használhatna vajas kalácson is, nemcsak úgy magában. Meg pont elfogyott az összes házi lekvárunk. Meg olcsóbb is, mint a bolti üvegeseket megvenni, ésatöbbi.
Aztán jött a döntõ érv: volt a minap egy játék, ahol Orsi nyert, és a levélváltásból kiderült, a ...