Izgalmas édenkerti élvezet, a szerelem gyümölcse?
sponsored links
Ez a trópusi színpompás gyümölcsös íz kavalkád, egy isteni házasság? mely mennyeien finom? és egészségesen is el lehet készíteni, egy kis csavarral? Próbáljátok ki, megéri, akár egy könnyed vacsorára is kiváló? és nem utolsó sorban, az édesség iránti vágyunkat is csillapíthatjuk vele? :)
Mangós-joghurtos kehely, narancsos erdei gyümölccsel
3-4 db puha mangó
330 g natúr krémes joghurt
2 ek porcukor ? por alakú édesítõszerrel is helyettesíthetjük a porcukrot
1 db narancs reszelt héja
1 db narancs reszelt leve
? zacskó erdei gyümölcs
1 ek friss bazsalikom levél ? apróra vágva
Elkészítés:
A mangót meghámozzuk, és a gyümölcshúst levágjuk a magról, és egy turmix gépbe tesszük és pépesítjük.
Ezt követõen egy tálkába tegyük az erdei gyümölcs keveréket, porcukorral keverjük össze, reszeljük rá a narancs héját, - vigyázva, hogy a narancs fehér részét ne reszeljük hozzá. ? Facsarjuk ki a narancs levét, adjuk a gyümölcshöz, és jól keverjük össze. Ha kész, apróra vágott bazsalikom levelet adjunk hozzá, és ezzel is keverjük össze.
Ha a fentiek is elkészültek, akkor egy pohár joghurtot, jól keverjünk össze, és készítsük el a desszertünket.
Vegyünk egy desszertes poharat és tegyünk 3-4 ek joghurtból a pohár aljára, utána tegyük rá a mangó pépet, aztán megint joghurtot és megint mangó pépet, a desszertünket koronázzuk meg a bazsalikomos-narancsos gyümölccsel.
Díszítsük menta levéllel, és reszelt narancshéjjal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Mangó, a szerelem gyümölcse
A mangónak több mint ezer fajtája van, alakja, színe, mérete is változó. Az indiaiak szent növénynek, a szerelem szimbólumának tartják. Indiában a mangó az esküvõk elmaradhatatlan kelléke, a szerelem szimbóluma, és állítólag segíti a gyermekáldást. Számos hindu szertartásban megtalálható. Buddha híres pihenõhelye is egy mangó liget volt.
A mangó nagyon lédús, fanyar-édeskés ízû, fûszeres illatú vitaminbomba. Élelmi rostban gazdag, 83 százaléka víz, A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban gazdag. Az ásványi anyagok közül a kálium és a magnézium nagyarányú jelenléte jellemzi, kalcium-, foszfor-, nátrium- és vastartalma is jelentõs. Jótékony hatással van a szívre, segíti a vérképzést, óvja a bõrt, védi a szervezetet a káros szabadgyököktõl, antibakteriális, immunerõsítõ, rákmegelõzõ, antioxidáns és vízhajtó hatású, méregtelenít. Vásárlása nehéz, mivel éretlenül szedik, még kemény, amikor a boltokba kerül, az érettebbek héja megtapintva kissé benyomódik, ekkor a legfinomabb, illata ilyenkor intenzív, fûszeres ? túléretten émelyítõ -. Az érett gyümölcs élvezeti értéke néhány napig hûtõszekrényben nem romlik. Vigyázat: a mangó allergént tartalmaz, arra érzékenyeknél fõként bõrkiütés jelentkezhet!
Sokféle felhasználása az érettségétõl is függ. Az éretlen mangó salátába vagy savanyúságnak is finom, megpárolva zöldségként fogyasztják. Az érett gyümölcs használható fel a legszélesebb körben: krémmé pépesítve adhatjuk süteményhez, tortához, bólét vagy fagylaltot is ízesíthetünk vele, gyümölcslét, turmixot, chutney-t készíthetünk belõle, szeletelve és szárítva aszalt gyümölcsként is nagyon finom.
Forrás: mindmegette.hu
Inspiráció: GordonRamsay
Mangós-joghurtos kehely, narancsos erdei gyümölccsel
3-4 db puha mangó
330 g natúr krémes joghurt
2 ek porcukor ? por alakú édesítõszerrel is helyettesíthetjük a porcukrot
1 db narancs reszelt héja
1 db narancs reszelt leve
? zacskó erdei gyümölcs
1 ek friss bazsalikom levél ? apróra vágva
Elkészítés:
A mangót meghámozzuk, és a gyümölcshúst levágjuk a magról, és egy turmix gépbe tesszük és pépesítjük.
Ezt követõen egy tálkába tegyük az erdei gyümölcs keveréket, porcukorral keverjük össze, reszeljük rá a narancs héját, - vigyázva, hogy a narancs fehér részét ne reszeljük hozzá. ? Facsarjuk ki a narancs levét, adjuk a gyümölcshöz, és jól keverjük össze. Ha kész, apróra vágott bazsalikom levelet adjunk hozzá, és ezzel is keverjük össze.
Ha a fentiek is elkészültek, akkor egy pohár joghurtot, jól keverjünk össze, és készítsük el a desszertünket.
Vegyünk egy desszertes poharat és tegyünk 3-4 ek joghurtból a pohár aljára, utána tegyük rá a mangó pépet, aztán megint joghurtot és megint mangó pépet, a desszertünket koronázzuk meg a bazsalikomos-narancsos gyümölccsel.
Díszítsük menta levéllel, és reszelt narancshéjjal.
Jó étvágyat!
Klarissza
Mangó, a szerelem gyümölcse
A mangónak több mint ezer fajtája van, alakja, színe, mérete is változó. Az indiaiak szent növénynek, a szerelem szimbólumának tartják. Indiában a mangó az esküvõk elmaradhatatlan kelléke, a szerelem szimbóluma, és állítólag segíti a gyermekáldást. Számos hindu szertartásban megtalálható. Buddha híres pihenõhelye is egy mangó liget volt.
A mangó nagyon lédús, fanyar-édeskés ízû, fûszeres illatú vitaminbomba. Élelmi rostban gazdag, 83 százaléka víz, A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminban gazdag. Az ásványi anyagok közül a kálium és a magnézium nagyarányú jelenléte jellemzi, kalcium-, foszfor-, nátrium- és vastartalma is jelentõs. Jótékony hatással van a szívre, segíti a vérképzést, óvja a bõrt, védi a szervezetet a káros szabadgyököktõl, antibakteriális, immunerõsítõ, rákmegelõzõ, antioxidáns és vízhajtó hatású, méregtelenít. Vásárlása nehéz, mivel éretlenül szedik, még kemény, amikor a boltokba kerül, az érettebbek héja megtapintva kissé benyomódik, ekkor a legfinomabb, illata ilyenkor intenzív, fûszeres ? túléretten émelyítõ -. Az érett gyümölcs élvezeti értéke néhány napig hûtõszekrényben nem romlik. Vigyázat: a mangó allergént tartalmaz, arra érzékenyeknél fõként bõrkiütés jelentkezhet!
Sokféle felhasználása az érettségétõl is függ. Az éretlen mangó salátába vagy savanyúságnak is finom, megpárolva zöldségként fogyasztják. Az érett gyümölcs használható fel a legszélesebb körben: krémmé pépesítve adhatjuk süteményhez, tortához, bólét vagy fagylaltot is ízesíthetünk vele, gyümölcslét, turmixot, chutney-t készíthetünk belõle, szeletelve és szárítva aszalt gyümölcsként is nagyon finom.
Forrás: mindmegette.hu
Inspiráció: GordonRamsay