Izgalmas napok, és egy zamatos, téli finomság

2017-11-01

sponsored links


Négy évvel ezelõtt indítottam útjára a blogomat, részben azzal a szándékkal, hogy egy helyre gyûjtsem össze a kedvenc receptjeimet és az elkészített tortáimat. De volt bizony "hátsó szándékom" is, mivel már akkor tervbe volt véve, hogy lesz egyszer egy saját mûhelyem, ahonnan már a családi-baráti körön túl bárki számára készíthetek ínycsiklandó és szépséges tortákat, és addig is  valamennyire megismerjenek/ megismerjetek.
 
A különleges alkalomra akkor egy igen gazdag halloween-i desszertasztallal készültem, a család nagy örömére, mert volt ám nagy dinom-dánom a fotózás után. Muszáj is megmutatnom, mert szerintem ezek a finomságok a mai napig is megállják a helyüket.
 
 
És bár hírverésben nem vagyok túl erõs, talán éppen ezért a Bombolone Finomságok FB oldalának jelenlegi 464 követõje azt gondolom, hogy egy szuper, stabil csapat! Nagyon köszönöm, hogy csatlakoztatok, hogy maradtatok és figyelemmel kíséritek a tortázásomat! 
 
Fantasztikus, amikor idõnként szembe jön velem egy-egy tortám, amit eddig ugyan más cukrászdákban rendeltek meg, de már csak napok választanak el attól, hogy hivatalosan is megnyíljon a Bombolone TortaMûhely és magam készíthessem el az általatok megálmodott finomságokat! :)
 
Ennek örömére hoztam most egy receptet, ami ugyan nem torta, viszont nagyon finom és könnyen elkészíthetõ.  Az alapja egy korábbi gyümölcskenyér receptem, amit kicsit átdolgoztam az alapján, hogy éppen mit találtam itthon. Ugyanis a téli napok beköszöntével valahogy megnõtt a süti igényem... jájjjj! :-/
 
 
CSOKIS GYÜMÖLCSKENYÉR FALATKÁK
 
Hozzávalók:
80 g darált dió
170 g tönkölyfehérliszt
1 kk. sütõpor
1/4 kk. szódabikarbóna
1/2 kk. só
120 g nádcukor
4 tojás
0,5 dl olaj (lehet olvasztott vaj is, de az most éppen kifogyott)
0,6 dl frissen facsart narancslé + 1 narancs héja
0,5 dl tejszín
2 kk. vanília kivonat
1 marék aszalt vörös áfonya
1 marék kandírozott narancs
2 marék durvára tört zöld pisztácia
1 marék durvára tört mandula
 
Elkészítés:
A lisztet, a sütõport, a szódabikarbónát és a sót szitáljuk egy közepes méretû tálba, adjuk hozzá a finomra darált diót.
Egy másik tálban elektromos habverõvel keverjük össze a cukrot a tojásokkal, a narancshéjjal és a kifacsart lével, majd további keverés mellett óvatosan csorgassuk hozzá az az olajat. Adjuk hozzá a tejszínt és a vaníliát, a gyümölcsöket és a durvára tört magokat, alaposan keverjük el. Végül egy spatula segítségével, elõször az 1/3-át keverjük a liszthez, majd a maradékot. Elegyítsük el rendesen, de ne keverjük túl a tésztát.
Lehet sütni szilikon formában akár, én szögletes keretben sütöttem, aminek az aljára sütõpapírt tettem. Beleöntjük a tésztát a formába, és a 175°C-ra elõmelegített sütõben 50-55 perc alatt készre sütjük. Ha a sütõ nem egészen egyenletesen süt, akkor fél idõben forgassuk meg a formát.
 
Ha készen van, hagyjuk kihûlni, aztán a formából kivesszük, a maradék narancs levét rá csorgatjuk, ettõl lesz igazán zamatos a belseje, és végül csokiglazúrral leöntjük. Kockákra vágva tálaljuk.
 
 
+CSOKIGLAZÚR:
180 g csokoládé
1,5 dl tejszín
1,5 kk. méz
 
A tejszínt felfõzzük, a csokit beleolvasztjuk és hozzáadjuk a mézet. Addig keverjük óvatosan, míg a csoki teljesen felolvad, de közben ne juttassunk bele túl sok levegõt, hogy ne legyen buborékos.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
?
 

Folytats a blogon ... bombolone.blogspot.com/2017/11/izgalm...

sponsored links

Keres?s