Itt repül a sült galamb - Párizsi bundában sült galamb
sponsored links
Szeretem elõvenni azokat a recepteket, amelyek valamilyen szinten kötõdnek a családunkhoz. Például régen Papusomék sok-sok galambot tartottak a padláson. Mama húslevest, tarhonyás galambot és sült galambot készített. Mindenki imádta ezt a fogást. Fõleg azért mert elõször egy betegeket is talpra állító, igazán gazdag galamblevest fõztek ebbõl a húsból. Majd kisütötték a levesbõl kiszedett fõtt galambokat. Csongrád megyében a galambhús helyi specialitás volt régen. Most egy kicsit felelevenítjük ezt. ebben a bejegyzésben.
Hozzávalók 2 személyre:
2 db levesben fõtt galamb
só
sütéshez olaj vagy zsír
A párizsi bundához:
20 dkg liszt
2 db tojás
2 dl tej
1 kk. só
? Elsõ lépésben fõzzünk egy finom galamb levest a link alapján.
? Szûrjük le a levest és a fél galambokat csepegtessük le a levestõl és sózzuk meg vékonyan mindkét oldalukat a fõtt húsoknak.
? Keverjük össze a bundához valót. Egyszerû sûrû, csomómentes tésztát keverünk tojásból, tejbõl, sóból és lisztbõl. Ne legyen túl folyós a tészta. Ha hígnak érezzük a keveréket, akkor tegyünk hozzá egy-két kanál lisztet. Ha pedig túl sûrûnek találjuk, akkor némi tejjel hígítsuk a tésztát.
? Egy nagy serpenyõben forrósítsunk fel olajat vagy zsírt (bõ zsiradék legyen).
? A galambokat forgassuk bele a bundába és süssük aranybarnára mindkét oldalukat. Egy papírtörlõn csepegtessük le a húst a felesleges olajtól. Zsenge ecetes salátával és tört burgonyával tálaljuk!
Nyomtasd ki a bejegyzést!